Faq

Is het gewicht van een T-shirt bepalend voor de kwaliteit?

Vaak lezen we prijsaanvragen voor T-shirts van 150g/m². Over de andere eigenschappen spreekt men niet zo vaak. Hoe zwaarder een shirt, hoe warmer het is en hoe mooier het “doorhangt”.
De vormvastheid, de krimp, de kleurvastheid,… zijn eigenschappen die zeker even belangrijk zijn als het gewicht van een shirt.

Bestaan er verschillende soorten katoen ?

Jazeker: Amerikaans, Egyptisch en Aziatisch katoen hebben andere eigenschappen.

Hoe moeten we onze ontwerpen voor druk of borduren aanleveren ?

Indien het kan hebben wij graag een vectorieel bestand. Deze hebben een extensie .ai, .cdr, . eps of .pdf. We kunnen echter ook werken met rasterbestanden (.png; .bmp ; .jpeg ; …) maar liefst in een zo hoog mogelijke resolutie.

Wat is de meest wasechte druktechniek ?

Sublimatie is één van de meest wasvaste druktechnieken. Deze techniek kunnen we echter alleen op witte polyester toepassen. Zeefdruk, direct to garment printing en flex zijn tevens technieken die heel veel wasbeurten verdragen. Lasertransfers zijn iets minder wasecht.

Hoe warm mogen we het textiel wassen ?

Dit staat telkens vermeld in het etiket.  De meeste katoenen materialen zijn wasbaar op 40°C, maar in het gamma van Karlowsky zijn er ook katoenen producten wasbaar tot 95°C.
Voor gepersonaliseerde artikelen gelden volgende wasvoorschriften: bedrukte textiel wast u best niet warmer dan 40°C; onze borduurgarens zijn wasbestendig tot 95°C.

Kan een borduring industrieel gewassen worden ?

De meeste logo’s borduren we in viscose-garen of in polyestergaren. Beide garens mogen gewassen worden op 95°C. 
Kledij die mag chloor-gebleekt worden, borduren we met polyestergaren. Dit is resistent hieraan.

Zijn repeatorders mogelijk ?

Ja, uw ontwerpen en vorige bestellingen worden allemaal opgeslagen in de webshop.
Als u inlogt op www.uwlogo.be dan heeft u toegang tot alle vorige orders en alle logo’s die we al mochten realiseren voor u.

Wanneer gebruiken we welk merk ?

James & Nicholson volgt alle nieuwe trends en is zeer modegevoelig. In dit gamma vind je eens andere modellen, kleuren,… Dit merk heeft ook een uitgebreid gamma werk- en sportkledij.
Karlowsky is de specialist voor de kledij in de horeca en zorgsector. Dit is kledij voor de echte professional.

Hoe moeten we een personaliseringstechniek kiezen ?

Dé ideale techniek bestaat niet. De ene techniek is ideaal voor de ene toepassing, terwijl de andere techniek weer geschikt is voor een andere toepassing.
Printen/bedrukken wordt voornamelijk gedaan voor T-shirt en sweaters.
Opteert u voor een exclusieve en duurzame uitstraling met uw logo, dan is borduren hiervoor de ultieme oplossing. Soms zien de mensen het bos door de bomen niet meer. Door onze ruime ervaring in textielpersonalisering kunnen wij u bijstaan bij deze keuzes. 
Contacteer ons gerust, we geven u heel graag raad.

Kunnen we alleen via de webshop bestellen ?

Nee, zeker niet. De webshop biedt heel wat voordelen.
Heel uniek is dat u uw ontwerp/logo virtueel kan aanbrengen op onze artikelen met een direct zichtbaar resultaat.
Wij drukken, borduren en graveren niet alleen: wij staan u ook graag bij bij de keuze van uw textiel. Wij begeleiden u graag. Via mail, telefoon, Skype of Teamviewer kunnen we al heel veel informatie geven. Wij komen ook graag en vrijblijvend bij u langs en natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom.
We maken gepersonaliseerde kledij en graveermaterialen op een persoonlijke manier.
Contacteer ons gerust!

producten